hero background
Ο ΠΑΣΑΠ στο συνέδριο για το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό στην Πάτρα
Ο ΠΑΣΑΠ συμμετείχε με μεγάλη χαρά στο τριήμερο συνέδριο (08-10/04) για το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό στο κλειστό «Δημήτρης Τόφαλος» της Πάτρας, μια πρωτοβουλία του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Με το σύνθημα «Συμπαίκτες στο μέλλον του Αθλητισμού»...
https://content.web-bunch.com/sites/default/files/styles/large/public/2022-07/3463889.jpg?itok=-22bAamv
10 Απριλίου 2022

Ο ΠΑΣΑΠ συμμετείχε με μεγάλη χαρά στο τριήμερο συνέδριο (08-10/04) για το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό στο κλειστό «Δημήτρης Τόφαλος» της Πάτρας, μια πρωτοβουλία του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Με το σύνθημα «Συμπαίκτες στο μέλλον του Αθλητισμού», το συνέδριο περιελάμβανε εποικοδομητικούς και ουσιαστικούς διαλόγους για τον εκσυγχρονισμό και το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού, ενώ στο πλαίσιο αυτό διεξήχθη και η έκθεση Sport HUB Expo με αθλητικά περίπτερα, μεταξύ των οποίων και του ΠΑΣΑΠ.

Ο Σύνδεσμος τοποθετήθηκε από το βήμα του συνεδρίου δια του γενικού γραμματέα Γιάννη Αχιλλεόπουλου, την Παρασκευή (08/04), στην ενότητα «Ανανέωση - αξιοκρατία - διαφάνεια υπό το πρίσμα του αθλητή».

Ο γ.γ. του ΠΑΣΑΠ, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής: «Υπήρξαν νομοθετικές πρωτοβουλίες για το νοικοκύρεμα του αθλητικού οικοδομήματος όπως η Επιτροπή Δεοντολογίας Αθλητισμού, η πλατφόρμα Ε.Π.ΑΘΛ.Α., η αναβάθμιση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, η συμμετοχή αθλητών στα ΔΣ των ομοσπονδιών και τα μέτρα για την οπαδική βία. Θετικές παρεμβάσεις της Πολιτείας που έδωσαν πραγματική πνοή στο βόλεϊ, όπως η εξασφάλιση χρηματοδότησης των ομάδων της Volleyleage ανδρών και γυναικών, από τη φορολόγηση των τυχερών παιγνίων. Όπως και η ευθύνη της ΕΕΑ για έλεγχο των τρεχουσών οφειλών των ομάδων προς τους αθλητές. Βεβαίως, υπάρχουν ακόμη ανοιχτά ζητήματα προς επίλυση. Είναι γνωστό ότι παραμένει σε εκκρεμότητα το αίτημά μας για μετατροπή της κατηγορίας Α1 Γυναικών σε επαγγελματική. «Πρόκειται για έναν "αγώνα" που κρατάει αρκετά χρόνια και θεωρούμε ότι πλέον οι συνθήκες έχουν ωριμάσει και ότι σύντομα η γυναικεία Πετοσφαίριση θα είναι το πρώτο γυναικείο άθλημα που θα περάσει σε καθεστώς αμειβόμενου αθλητισμού. Στην Α1 Ανδρών, είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας με μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, η επέκταση του πρωταθλήματος στη περιφέρεια και γενικότερα η ενίσχυση του Έλληνα αθλητή που αύριο θα αποτελέσει μέλος και της εθνικής μας ομάδας.

Εμείς, ως Σύνδεσμος των αθλητών της Πετοσφαίρισης, πιστεύουμε ότι με σωστό προγραμματισμό, με τις κατάλληλες μεθόδους, τη συστηματική δουλειά, αλλά και τις καινοτόμες ιδέες σε όλα τα επίπεδα μπορούμε να εξελιχθούμε και να πάμε παρακάτω. Το τρίπτυχο: Ανανέωση - Αξιοκρατία – Διαφάνεια θα πρέπει να διαπερνά όλες τις πτυχές οργάνωσης και ανάπτυξης ενός αθλήματος και κυρίως των αθλητών. Ακούσαμε ενδιαφέρουσες προτάσεις για τις αναγκαίες αθλητικές υποδομές, τις δυνατότητες για εναλλακτικά αθλήματα, αλλά και της διασύνδεσης του τουρισμού και της αθλητικής ανάπτυξης στη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας. Όμως, δεν πρέπει να επικεντρωθούμε μόνο στο θέμα των υποδομών, γιατί τότε θα έχουμε κάνει ένα μετέωρο βήμα. Εμείς, ως κοινωνία, θα πρέπει τώρα και με σαφήνεια να θέσουμε τους επιδιωκόμενους στόχους μας και να ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητές μας. Θα αποτελεί στόχο μας η πολύπλευρη στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού και η ουσιαστική στήριξη των ίδιων των αθλητών, της βάσης του αθλητισμού; Αν ναι, να αναπτύξουμε το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο για μια πιο ενεργή συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης με μεγαλύτερη συμμετοχή της κοινωνίας και του εθελοντισμού. Θα αποτελεί στόχο μας η ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού και η διεκδίκηση της φιλοξενίας μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων, αναβαθμίζοντας τις απαραίτητες αθλητικές υποδομές; Αν ναι, να προχωρήσουμε στην αναγνώριση και αξιοποίηση των ιδιαίτερων φυσικών πλεονεκτημάτων και δυνατοτήτων κάθε περιοχής της Δυτικής Ελλάδας για την ανάπτυξη ειδικών αθλημάτων. Και επειδή βρισκόμαστε στη γενέτειρα γη των Ολυμπιακών Αγώνων δεν μπορεί παρά να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο το περιεχόμενο και τον συμβολισμό του ονόματος Αρχαία Ολυμπία. Πιστεύουμε ότι, αν αυτοί οι απλοί στόχοι αποτελέσουν τελικά το κοινό πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου, κάτι καινούργιο και ελπιδοφόρο γεννιέται για τον Ελληνικό αθλητισμό». [gallery columns="1" size="full" ids="5449,5441,5440,5442,5444,5439"]

Eπόμενη ανακοίνωση:

Δήλωση επιθυμίας για αλλαγή στο γυναικείο βόλεϊ από τις αθλήτριες της Volleyleague και του εξωτερικού

Πρόσφατες ανακοινώσεις

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τις πιο πρόσφατες ανακοινώσεις μας ή να αναζητήσετε στο αρχείο με όλες τις ανακοινώσεις.
pasap logo
7 Μαΐου 2023

Πρόσκληση σε τακτική Γενική Συνέλευση ΠΑΣΑΠ (28/05)

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του ΠΑ.Σ.Α.Π. προσκαλούν τα μέλη του Συνδέσμου στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση στις 28 Μαΐου 2023 και ώρα 12.00 π.μ.
Περισσότερα
axilleo gs eope
18 Μαρτίου 2023

Η τοποθέτηση του ΠΑΣΑΠ στη ΓΣ της ΕΟΠΕ

Το «παρών» στη Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης έδωσε σήμερα ο ΠΑΣΑΠ. Τον Σύνδεσμο εκπροσώπησε ο πρόεδρος Γιάννης Αχιλλεόπουλος ο οποίος τοποθετήθηκε από το βήμα της αίθουσας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.
Περισσότερα
pasap luca
9 Μαρτίου 2023

Ανακοίνωση δράσεων για την ψυχική υγεία

Ο ΠΑΣΑΠ αναγνωρίζοντας την σημαντικότητα της ψυχικής υγείας ανακοινώνει την έναρξη νέας δράσης με σκοπό την προώθηση της πρόληψης, την εξάλειψη του στίγματος και την παροχή βοήθειας στους αθλητές και αθλήτριές του.  
Περισσότερα
Peleviii PASAP
28 Φεβρουαρίου 2023

Παναγιώτης Πελεκούδας: «Είναι απαραίτητη η ψυχολογική παρακολούθηση του εαυτού σου» (aud)

Ο Παναγιώτης Πελεκούδας θεωρούσε τον εαυτό του μονόπλευρο. Όταν το συνειδητοποίησε, επανασυστήθηκε πρωτίστως στον ίδιο του τον εαυτό. Η λεπτή ισορροπία ανάμεσα σε επάγγελμα και χόμπι και η σημασία της ψυχικής υγείας (και) στον αθλητισμό.
Περισσότερα
pasap logo
1 Δεκεμβρίου 2022

Το νέο ΔΣ του ΠΑΣΑΠ

Συνεδρίασε την Πέμπτη (01/12) και συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Πετοσφαιριστών (ΠΑΣΑΠ), όπως αυτό προέκυψε από την εκλογική διαδικασία της 30ης Νοεμβρίου.
Περισσότερα
papafotiou pasap podcast
25 Νοεμβρίου 2022

Αθηνά Παπαφωτίου: «Στην Αφρική συνειδητοποίησα πόσο ενώνει τους ανθρώπους ο αθλητισμός» (aud)

Η διεθνής πασαδόρος Αθηνά Παπαφωτίου επιβεβαιώνει στον Μάριο Μάντζο τη σπουδαία της προσωπικότητα σε μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση. Από τις συνεχώς εμπλουτιζόμενες σπουδές της και τις εμπειρίες της στο εξωτερικό, έως τους προβληματισμούς της για το μέλλον της και το ταξίδι της στη Ζανζιβάρη που άλλαξε την κοσμοθεωρία της.
Περισσότερα
Όλες οι Ανακοινώσεις
association logo 1association logo 2association logo 3association logo 4association logo 5association logo 6association logo 7